onsdag den 30. september 2009

Simultane dialoger af Carsten Jessen

Carsten Jessen siger at der er en generationskonflikt. Temaet er at tidligere generationer lægger vægt på at socialt samvær handler om at være fysisk tilstede og se hinanden i øjenene. Udfra denne generations synspunkt, ses de nye kommunikationsmedier, herunder mobiltelefonen, som forstyrrende og ødelæggende for dette samvær. Forfatteren ser anderledes på det og mener at det er en absolut nødvendighed for at opretholde sociale kontakter og føllesskaber og er medvirkende til at skabe sammenhæng i den unges liv. De unge "udviser særdeles veludviklede evner til at skabe kontinuitet og sammenhæng i deres sociale relationer , netop via de nye kommunikationsmedier".
Carsten Jessen er endvidere inde på at der kræves en veludviklet koncentrationsevne, overblik og omstillingsevne. at deltage i mange dialoger på en gang. Han mener, at et forbud ikke vil være løsningen. Slutteligt mener forfatteren at uddannelsessystemet står over for en kæmpe udfordring, der stiller store krav til vores evne til at bryde med vaner, i dette tilfælde med at god undervisning foregår under lukkede kommunikative medier.

Personlig kommentar:
God artikel der sætter gang i tankerne. Jeg må indrømme, at jeg inden disse resumer med temaet traditioner i forandring, var klar tilhænger af min egen generations holdninger. Når det er sagt så synes jeg bestemt at Carsten Jessen har en pointe og gode begrundelser. Bestemt sundt at diskutere dette tema.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar